Giver det mening at skifte bank ved et boligkøb?

Hvis du står over for at købe en ny bolig, har du med stor sandsynlighed meget at tænke på. Du kommer dog ikke udenom, at en stor del af dit boligkøb, er at få styr på banken. Har du f.eks. svært ved at få din egen bank til at lege med, bør du overveje et bankskifte ved boligkøb.

Det er der faktisk mange, der overvejer, men ikke alle kan gennemskue, om det giver mening at gøre. Hvorvidt det giver mening er helt op til den enkelte person eller det enkelte par at vurdere. I sidste ende skal det nemlig give mening for den eller de personer, der køber boligen.

Banken spiller en stor rolle

Din bank spiller en meget stor rolle, når du skal købe en ny bolig. Hvad enten det er din første bolig eller ej, er det en af de største investeringer i dit liv. Derfor er det afgørende, at du har en bank med på sidelinjen, som giver dig professionel rådgivning.

Samtidig er der også stor forskel på, hvor mange penge de enkelte banker er villige til at låne dig. Ydermere er det også vigtigt at påpege, at udgifterne varierer meget fra bank til bank. Mere om dette i næste afsnit. 

Kan være mange penge at spare

Der kan være mange penge at spare ved at skifte bank, når du køber din bolig. Ifølge Findbank giver det i gennemsnit en besparelse på op til 11.800 kroner om året. Det er rigtig mange penge i de fleste danske husholdninger, hvorfor det er værd at undersøge.

Rigtig mange tror, at det er besværligt at skifte bank, men det er ikke tilfældet. Det er det heller ikke, hvis det sker i forbindelse med et boligkøb. Tværtimod er det den nye bank, der står for at overføre dine konti, betalingsaftaler, lave nye betalingskort m.m.

Rigtig mange undersøger markedet ved boligkøb

Det er helt normalt at undersøge bankmarkedet, når man står over for at skulle købe en ny bolig. Men det er dog ikke kun i forbindelse med boligkøb, at det kan svare sig at gøre det. Det kan også resultere i en besparelse, hvis du f.eks. omlægger dine lån i forbindelse med dit bankskifte.

Netop derfor er der mange, der ofte undersøger markedet for at sikre, at de ikke betaler for meget. Ifølge Finans Danmark undersøgte hele 45% af alle bankkunder priser og muligheder i andre banker i 2021. Det vidner om, at det er helt naturligt og meget udbredt at gøre dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Read More

Elektricitet i boligen: Må jeg selv udskifte eltavlen?

Hvis du er som de fleste andre, tager du det formentlig for givet, at der er strøm i stikkontakterne. Sådan er det dog ikke, da det er eltavlen, som også kaldes for gruppetavlen, der sikrer, at strømmen kommer ud til stikkontakterne og bliver fordelt i dit hjem. Herunder kan du læse mere om, hvorvidt du selv på udskifte eltavlen eller ej.
Read More
Read More

Skimmelsvamp i soveværelset: Sådan undgår du skimmelsvamp i soveværelset – og sådan kommer du af med det

Skimmelsvamp i soveværelset er en almindelig bekymring for mange boligejere og lejere. Skimmelsvamp er en type svamp, der kan vokse i fugtige områder i dit hjem og kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for dig og din familie. Når skimmelsvampen først har etableret sig i soveværelset, kan det være svært og tidskrævende at fjerne den. Bliv klogere på, hvordan du forebygger og fjerner skimmelsvamp i soveværelset her.
Read More
Vaskemaskine lugter jordslået
Read More

Vaskemaskine lugter jordslået: Sådan forebygger og fjerner du den dårlige lugt

Har du opdaget, at din vaskemaskine lugter jordslået? Jordslået lugt fra vaskemaskinen kan være både ubehagelig og svær at slippe af med. Men hvad forårsager egentlig denne lugt, og hvordan kan du forebygge det? Det får du svar på her, ligesom der følger en række gode råd til at fjerne den jordslåede lugt fra vaskemaskinen.
Read More
Mit afløb lugter af kloak: Sådan får du bugt med problemet
Read More

Afløb lugter af kloak: Sådan får du bugt med den dårlige lugt

Har du nogensinde bemærket en ubehagelig lugt fra dit afløb, der minder om kloak? Lugten kan være en indikator for et større problem med dit afløb og kloaksystem. En kloaklugt kan være generende, og det er ikke kun ubehageligt, men det kan også være sundhedsskadeligt. Heldigvis er der flere måder at identificere og løse problemet med kloaklugt fra dit afløb.
Read More