Hvis du står over for at købe en ny bolig, har du med stor sandsynlighed meget at tænke på. Du kommer dog ikke udenom, at en stor del af dit boligkøb, er at få styr på banken. Har du f.eks. svært ved at få din egen bank til at lege med, bør du overveje et bankskifte ved boligkøb.
Det er der faktisk mange, der overvejer, men ikke alle kan gennemskue, om det giver mening at gøre. Hvorvidt det giver mening er helt op til den enkelte person eller det enkelte par at vurdere. I sidste ende skal det nemlig give mening for den eller de personer, der køber boligen.
Banken spiller en stor rolle
Din bank spiller en meget stor rolle, når du skal købe en ny bolig. Hvad enten det er din første bolig eller ej, er det en af de største investeringer i dit liv. Derfor er det afgørende, at du har en bank med på sidelinjen, som giver dig professionel rådgivning.
Samtidig er der også stor forskel på, hvor mange penge de enkelte banker er villige til at låne dig. Ydermere er det også vigtigt at påpege, at udgifterne varierer meget fra bank til bank. Mere om dette i næste afsnit.
Kan være mange penge at spare
Der kan være mange penge at spare ved at skifte bank, når du køber din bolig. Ifølge Findbank giver det i gennemsnit en besparelse på op til 11.800 kroner om året. Det er rigtig mange penge i de fleste danske husholdninger, hvorfor det er værd at undersøge.
Rigtig mange tror, at det er besværligt at skifte bank, men det er ikke tilfældet. Det er det heller ikke, hvis det sker i forbindelse med et boligkøb. Tværtimod er det den nye bank, der står for at overføre dine konti, betalingsaftaler, lave nye betalingskort m.m.
Rigtig mange undersøger markedet ved boligkøb
Det er helt normalt at undersøge bankmarkedet, når man står over for at skulle købe en ny bolig. Men det er dog ikke kun i forbindelse med boligkøb, at det kan svare sig at gøre det. Det kan også resultere i en besparelse, hvis du f.eks. omlægger dine lån i forbindelse med dit bankskifte.
Netop derfor er der mange, der ofte undersøger markedet for at sikre, at de ikke betaler for meget. Ifølge Finans Danmark undersøgte hele 45% af alle bankkunder priser og muligheder i andre banker i 2021. Det vidner om, at det er helt naturligt og meget udbredt at gøre dette.