Regnvandsfaskine: Hvad er en regnvandsfaskine, og hvorfor bør du have en?

En regnvandsfaskine er en form for vanddepot, der er gemt under græsplænen. Den hjælper med at lede regnvand væk ved kraftige regnskyl, så kloakken ikke bliver overbelastet. Den er udformet som et hulrum, der er placeret under jorden, og i de fleste tilfælde er den tilkoblet nedløbsrøret.

Når det regner, synker regnvandet stille og roligt ned i regnvandsfaskinen, som efterfølgende lader det sive ned i grundvandet. Den har således en vigtig funktion for både miljøet og kloakken, som ofte bliver udfordret ved skybrud eller kraftige regnskyl.

Samtidig er regnvandsfaskinen med til at gøre grundvandet renere, da den leder regnvandet ned i jorden. Det er således en god måde at gøre din bolig mere miljøvenlig, og du kan sagtens lave en regnvandsfaskine selv, hvis du er klar på at give dig i kast med projektet. Du kan læse mere om regnvandsfaskiner her.

Hvilke fordele og ulemper er der ved en regnvandsfaskine?

Som med alt andet er der både en række fordele og ulemper ved en regnvandsfaskine. I langt de fleste tilfælde vejer fordelene dog tungere, men det kan alligevel være en god idé at sætte dig ind i, hvilke fordele og ulemper der er ved en regnvandsfaskine, før du beslutter dig for at opføre en.

Fordele ved regnvandsfaskine: Fordelen er, at dit kloaksystem og dermed også rensningsanlægget bliver aflastet, når du opfører en regnvandsfaskine. Du slipper for udgifterne ved at få en autoriseret kloakmester ud, hvis kloakken tilstopper ved kraftige regnskyl, og din bolig bliver samtidig mere miljøvenlig – kombinér eventuelt regnvandsfaskinen med andre tiltag, der gør din bolig mere miljø- og energivenlig.

Ulemper ved regnvandsfaskine: Hvis du opfører en regnvandsfaskine, skal du være opmærksom på, at den skal vedligeholdes. Det betyder blandt andet, at du løbende skal føre tilsyn med den, da du risikerer at få alvorlige vandsakder, hvis den ikke kan klare vandmængden, eller den ikke er opført korrekt.

Selvom regnvandsfaskinen formentlig ikke har den store effekt på grundvandet, hvis der kun er tale om én, så vil det på sigt have stor betydning, hvis flere i dit boligområde får opført én. Det samme gør sig gældende i sommerhusområder eller kolonihaver, hvor det generelt kan være vanskeligt at blive koblet til kloaknettet.

Hvis du eksempelviss får bygget et nyt sommerhus, kan det være vanskeligt at lede kloakvandet ned i kloakken. Det kan være en dyr omgang, hvis det skal fikses – og her er en regnvandsfaskine en god og effktiv måde at undgå oversvømmelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Read More

Istandsættelse: Sådan gør du din bolig klar til salg

Det er vigtigt, at du ordner dit hus, før du sætter det til salg. Det kan hæve prisen, og samtidig vil det give den potentielle køber en bedre idé om, hvordan huset ser ud, end hvis det ikke er sat i stand. Herunder får du en række gode tips til, hvordan du sætter dit hus i stand, så det skaber et godt førstehåndsindtryk til fremvisningen.
Read More
Read More

Skimmelsvamp i soveværelset: Sådan undgår du skimmelsvamp i soveværelset – og sådan kommer du af med det

Skimmelsvamp i soveværelset er en almindelig bekymring for mange boligejere og lejere. Skimmelsvamp er en type svamp, der kan vokse i fugtige områder i dit hjem og kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for dig og din familie. Når skimmelsvampen først har etableret sig i soveværelset, kan det være svært og tidskrævende at fjerne den. Bliv klogere på, hvordan du forebygger og fjerner skimmelsvamp i soveværelset her.
Read More
Read More

Elektricitet i boligen: Må jeg selv udskifte eltavlen?

Hvis du er som de fleste andre, tager du det formentlig for givet, at der er strøm i stikkontakterne. Sådan er det dog ikke, da det er eltavlen, som også kaldes for gruppetavlen, der sikrer, at strømmen kommer ud til stikkontakterne og bliver fordelt i dit hjem. Herunder kan du læse mere om, hvorvidt du selv på udskifte eltavlen eller ej.
Read More
Montering af klikgulv: Hvordan lægger man et klikgulv?
Read More

Lægning af klikgulv: Sådan lægger du et klikgulv i 5 simple trin

Det er vigtigt, at du gør dig umage, når du skal lægge et klikgulv. Selvom alle i princippet kan lægge et klikgulv, handler det i høj grad om holde tungen lige i munden, hvis det skal undgå at blive ujævnt – og det ender det højst sandsynligt med, hvis du ikke gør arbejdet ordentligt. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du lægger et klikgulv.
Read More