Barkflis: Hvad bruger man barkflis til?

Barkflis er det ideelle valg til havens bede, men det egner sig også særdeles godt til aktivitets- og legeområder. Se her, hvad du kan bruge barkflis til – og hvorfor det er en god investering for havens bede.

Barkflis er en form for spåner, der bliver til, når et træ slås i stykker med en flishugger. Der er en række fordele ved at bruge barkflis i haven og på aktivitetsområder. Når du bruger barkflis i haven, vil du opleve, at dine beplantninger får bedre betingelser for at gro.

Ukrudtsfrø kan ikke spire gennem barkflis, hvorfor det har en hæmmende og forebyggende effekt på områder, hvor der er meget ukrudt. Samtidig holder barkflis jorden fugtig, ligesom regnvand nemt kan sive igennem.

Barkflis giver næring til beplantning

Et lag med flis eller bark gør, at jorden holdes fugtig omkring overfladen, hvorfor beplantningen bliver mere modstandsdygtig over for tørre perioder uden nedfald. Barkflis dæmper desuden tryk fra fodskridt og anden trafik, så jorden ikke komprimeres, hvilket giver vand bedre betingelser for at trænge ned til plantens rødder.

Barkflis bliver også kaldt for pyntebark, da det tilfører et dekorativt og rustikt look, hvorend det bliver placeret. Grundet sine absorberende egenskaber er barkflis også oplagt til brug på gangstier og områder, hvor der er mange mennesker, der opholder sig.

Barkflis egner sig til aktivitets- og legeområder

Hvis du skal etablere et aktivitets- eller legeområde, er barkflis en oplagt mulighed. Du kan bruge barkflis som underlag, da det er både blødt og behageligt at gå på – og så fungerer det også som faldunderlag, hvilket gør det optimalt til eksempelvis en legeplads.

Du kan altid få barkflis leveret til døren, men sørg for, at vognmanden tilbyder at læsse det af på den ønskede placering, så du har så lidt arbejde som muligt. En vognmand er derfor det oplagte valg, hvis der skal etableres et aktivitets- eller legeområde i en institution eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Read More

Elektricitet i boligen: Må jeg selv udskifte eltavlen?

Hvis du er som de fleste andre, tager du det formentlig for givet, at der er strøm i stikkontakterne. Sådan er det dog ikke, da det er eltavlen, som også kaldes for gruppetavlen, der sikrer, at strømmen kommer ud til stikkontakterne og bliver fordelt i dit hjem. Herunder kan du læse mere om, hvorvidt du selv på udskifte eltavlen eller ej.
Read More
Read More

Guide: Sådan bygger du et cykelskur i din have

Med et cykelskur i haven har du et praktisk sted, hvor du kan opbevare dine cykler. Her står de beskyttet mod vind og vejr, hvilket især er væsentligt i vinterhalvåret, hvor de er mere udsat end om sommeren. I denne artikel følger en trin-for-trin-guide til, hvordan du bygger dit eget cykelskur i haven, hvor dine cykler kan stå opbevaret. God fornøjelse.
Read More