Guide: Hvornår skal man rense fliser?

Der er rigtig mange mennesker der tror, at det bedste tidspunkt at få renset sine fliser, er enten om sommeren eller foråret. Men man kan faktisk næsten rense sine fliser hele året rundt, så hvornår på året giver det bedst mening for dig at rense dine fliser?

Rensning af fliser om foråret

De fleste danskere vælger at få renset deres fliser om foråret, så de kan nyde deres morgenkaffe på terrassen, lige så snart den danske sol begynder at titte frem. Det giver også rigtig god mening, fordi de fleste ønsker, at have en flot og ren terrasse, til når de skal begynde at bruge den igen. En god idé er, at få imprægneret dine fliser efter en rensning. Du skal dog være opmærksom på at fliserne, skal være helt tørre før du begynder at imprægnere dem.  

Rensning af fliser om sommeren

Der er også mange som vælger at rense deres fliser om sommeren og det kan der være flere grunde til. Vejret er blevet rigtig godt, man sidder på terrassen og kigger på sine fliser, der kan være fyldt med alger og flisepest og beslutter sig derfor for at gøre noget ved det.

Fordelen ved at rense sine fliser om sommeren hvor det er varmt er at imprægneringen vil tørre hurtigere end ved nogle af de andre årstider. Man vil også kunne bemærke, at det ikke står lige så slemt til om sommeren modsat forår og efterår ift. algevækster.

Det skyldes at solens stråler er med til at brænde dem væk og har du derfor et flisearel eller en terrasse, der står direkte i solen, vil du uden tvivl kunne se en forskel.  

Rensning af fliser om efteråret

Der er ikke så mange der vælger, at rense fliser om efteråret, eftersom man går vinteren i møde og i den forbindelse, ikke skal bruge flisearealet specielt meget. Dog er der stadigvæk nogle der renser fliserne i denne årstid, som oftest fordi de gerne vil holde det ved lige.

Det kan også skyldes at man skal sætte et hus til salg eller måske fordi der er spildt noget maling eller olie på fliserne. Det er til gengæld ikke den mest optimale årstid i forbindelse med imprægnering af fliserne. Det skyldes at fliserne ikke må være fugtige når man udføre opgaven, da det vil betyde at den ikke hæfter sig ordenligt fast. Derudover vil der være en øget risiko for, at fugten vil blive indkapslet under imprægneringen.  

Rensning af fliser om vinteren

Du skal være ekstra opmærksom, hvis du vælger at rense dine fliser om vinteren. Det er de færreste fliser som kan holde til at blive renset, når der er frost grader udenfor. Du vil derfor i mange tilfælde gøre mere skade end gavn.

En god tommelfingerregel er, at det helst skal være over 10 grader, før du begynder at rense dine fliser. Det giver god mening at få imprægneret fliserne i forbindelse med en rens, men det er simpelthen for fugtigt om vinteren og kan derfor ikke anbefales. .  

Så hvornår på året er det mest optimalt at rense sine fliser?

Vores klare anbefaling er, at du skal rense dine fliser enten om foråret eller om sommeren.
Det giver dig mulighed for at nyde dit resultat, i den periode hvor du bruger arealet mest også giver det samtidig oftest det bedste resultat.

Hvis du skal rense dine fliser om efteråret eller om vinteren, så anbefaler vi på det kraftigste, at du bruger den nødvendige tid på, at undersøge om dine fliser kan holde til det og hvordan du skal bærer dig ad.  En god idé ville være, at læse meget mere om rensning af fliser på rensfliser.dk, som har lavet en komplet fliserens guide, hvor du kan læse alt om hvad du skal gøre, trin for trin. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Read More

Elektricitet i boligen: Må jeg selv udskifte eltavlen?

Hvis du er som de fleste andre, tager du det formentlig for givet, at der er strøm i stikkontakterne. Sådan er det dog ikke, da det er eltavlen, som også kaldes for gruppetavlen, der sikrer, at strømmen kommer ud til stikkontakterne og bliver fordelt i dit hjem. Herunder kan du læse mere om, hvorvidt du selv på udskifte eltavlen eller ej.
Read More
Read More

Skimmelsvamp i soveværelset: Sådan undgår du skimmelsvamp i soveværelset – og sådan kommer du af med det

Skimmelsvamp i soveværelset er en almindelig bekymring for mange boligejere og lejere. Skimmelsvamp er en type svamp, der kan vokse i fugtige områder i dit hjem og kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for dig og din familie. Når skimmelsvampen først har etableret sig i soveværelset, kan det være svært og tidskrævende at fjerne den. Bliv klogere på, hvordan du forebygger og fjerner skimmelsvamp i soveværelset her.
Read More
Vaskemaskine lugter jordslået
Read More

Vaskemaskine lugter jordslået: Sådan forebygger og fjerner du den dårlige lugt

Har du opdaget, at din vaskemaskine lugter jordslået? Jordslået lugt fra vaskemaskinen kan være både ubehagelig og svær at slippe af med. Men hvad forårsager egentlig denne lugt, og hvordan kan du forebygge det? Det får du svar på her, ligesom der følger en række gode råd til at fjerne den jordslåede lugt fra vaskemaskinen.
Read More