Istandsættelse: Sådan gør du din bolig klar til salg

Det er vigtigt, at du ordner dit hus, før du sætter det til salg. Det kan hæve prisen, og samtidig vil det give den potentielle køber en bedre idé om, hvordan huset ser ud, end hvis det ikke er sat i stand. Herunder får du en række gode tips til, hvordan du sætter dit hus i stand, så det skaber et godt førstehåndsindtryk til fremvisningen.

Planlægger du at sælge din bolig, er det en god idé at forberede dig på salget i god tid. Du bør starte med at se, om der er nogle visuelle elementer, du kan forbedre. Det kræver typisk ikke ret meget, og du kan komme langt med en spand maling, hvis du vil have din bolig til at fremstå pæn og præsentabel, når de potentielle købere kommer forbi til en fremvisning.

Herunder følger en række gode råd til, hvordan du får din bolig til at fremstå i god stand. Det er ofte godt at gå i gang i god tid, hvilket særligt gør sig gældende, hvis der skal inddrages håndværkere i projektet. Du kan finde håndværkere til opgaven på Find-håndværker.nu.

Start med at ordne haven og udeområderne

Det første, en køber ser, når de ankommer til fremvisningen, er udeområderne omkring din bolig. Derfor er det en god idé at sætte nogle ressourcer af til at få haven til at fremstå så pæn som mulig, da det er med til at give køberne et godt førstehåndsindtryk., er dit hus.

Det gælder desuden også facaden på boligen, som gerne må fremstå pæn og poleret. Hvis der er tydelige visuelle skader på boligen, bør du sørge for at få dem udbedret, før du sætter den til salg, da det kan være en afgørende faktor for, om du får det beløb for boligen, som du har i tankerne.

Ryd op og mal din bolig

Det er også vigtigt at få ryddet op i rodet, så der ikke ligger ting og flyder, som ikke hører hjemme. Anskaf nogle store affaldssække, så du løbende kan få fjernet de ting, der bare ligger og roder. På den måde kan du sortere alting på én gang i stedet for at bruge flere timer på at samle tingene op en efter en.

Hvis malingen på væggene skaller, er det desuden en god idé at få malet dem op. Det behøver ikke at kræve en professionel maler, da du sagtens kan klare det selv. Alligevel bør du dog sørge for at gøre arbejdet ordentligt, så du er sikker på, at køberne får et godt førstehåndsindtryk af din bolig.

Det er de små ting, der gør den store forskel

Dit husnummer skal være lette at se fra gaden, så de kan ses tydeligt af både biler og fodgængere. Selvom det virker som en lille detalje, så er det med til at skabe et sammenhængende indtryk, som får boligen til at fremstå mere indbydende. Det er de små ting, som gør den store forskel.

Når det kommer til elektroniske apparater som eksempelvis de hårde hvidevarer, bør du samtidig sørge for, at alt er i orden, for det er i de fleste tilfælde en del af prisen for boligen. Det er også en god idé at øge sikkerheden. Det kan også være en god idé at investere i mere energivenlige hårde hvidevarer, før du sælger boligen, da det er med til at reducere energiforbruget, hvilket igen får din bolig til at fremstå mere attraktiv.

Tager din bolig sig godt ud, stiger prisen

Generelt er det en god idé at være grundig, når du sætter dit hus i stand, hvis du vil være sikker på, at du kan få så meget for boligen som muligt. Du bør gå i gang med renoveringen i god tid, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at sælg din bolig, uden at det skal trække i langdrag.

Sæt dig i køberens sted, hvis du er i tvivl. Som tommelfingerregel bør din bolig tage sig ud som en lejelejlighed, der altid istandsættes, før der rykker en ny lejer ind. Det får den til at fremstå langt mere attraktiv, og i sidste ende kan du tjene mange penge på at gøre noget ud af at få boligen til at fremstå så skarp som muligt, før du sætter den til salg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Read More

Skimmelsvamp i soveværelset: Sådan undgår du skimmelsvamp i soveværelset – og sådan kommer du af med det

Skimmelsvamp i soveværelset er en almindelig bekymring for mange boligejere og lejere. Skimmelsvamp er en type svamp, der kan vokse i fugtige områder i dit hjem og kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for dig og din familie. Når skimmelsvampen først har etableret sig i soveværelset, kan det være svært og tidskrævende at fjerne den. Bliv klogere på, hvordan du forebygger og fjerner skimmelsvamp i soveværelset her.
Read More
Montering af klikgulv: Hvordan lægger man et klikgulv?
Read More

Lægning af klikgulv: Sådan lægger du et klikgulv i 5 simple trin

Det er vigtigt, at du gør dig umage, når du skal lægge et klikgulv. Selvom alle i princippet kan lægge et klikgulv, handler det i høj grad om holde tungen lige i munden, hvis det skal undgå at blive ujævnt – og det ender det højst sandsynligt med, hvis du ikke gør arbejdet ordentligt. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du lægger et klikgulv.
Read More
Read More

Reducér dit energiforbrug: Sådan bruger du mindre elektricitet i hverdagen

Alle kan bruge mindre elektricitet i hverdagen. Det er ikke kun miljøet, der nyder godt af det, men du sparer også penge på din elregning, hvilket betyder, at du har flere penge tilbage til nogle mere spændende ting. Bliv klogere på, hvordan du reducerer dit energiforbrug i hverdagen, herunder.
Read More
Read More

Litografi: Hvad er et litografi, og hvordan kan jeg se, om det er ægte?

Er du i tvivl om, hvad et litografi er? I virkeligheden er det både en trykmetode, men også en betegnelse for de kunstværker, som er trykt med denne metode. Litografier er ofte nummererede, og de er trykt af kunstneren selv, hvilket gør dem penge værd. I denne artikel kan du læse mere om, hvad litografier er.
Read More